Comfortvloer

U zit er nu al een tijdje mee: de onwerkbare situatie door verdiepingsvloeren, die vol liggen met installatiesleuven. Ook zijn er nog de bouwstenen op de pallets, die pontificaal in het wandelpad gezet zijn. Het moet efficiënter, sneller. De installatieonderdelen moeten op correcte wijze aangebracht worden, met minder mensen die er op verschillende tijden naar kijken. Daarnaast zoekt u naar comfort op gebied van enginering met betrekking tot de vloerindeling, trapgatafwerking en vermindering van de kosten rondom de luchtdichting. Kortom: een alternatief voor de kanaalplaat- of breedplaatvloer, waardoor tijdverlies verleden tijd is.

MBS Hybrid Casco biedt hiervoor de perfecte oplossing: de Comfortvloer, dé vloer voor efficiënt en hedendaags bouwen.

De Comfortvloer
De Comfortvloer is een innovatieve vloer, ontwikkeld door MBS Hybrid Casco. Een van de belangrijkste kenmerken van deze vloer is onder andere dat de benodigde installatie onderdelen prefab aangeleverd worden aan MBS, om verwerkt te worden in de eigen fabriek in Vianen. Hierdoor wordt optimaal gebruik gemaakt van prefabricage en procesmatige productie. Met als doel om voordelen te behalen voor iedereen in de bouwkolom.

MBS Hybrid Casco heeft naast een productiefabriek voor de wanden, een eigen vloerenfabriek. Dit zorgt ervoor dat we uniek zijn in Nederland, namelijk door de levering en montage van een compleet casco (wand en vloeren) zelf uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat het complete casco gemaakt en geleverd wordt door een partij. De engineering is hierdoor eenvoudiger (door één partij) uit te werken en in kortere tijd te realiseren met minder mensen. Communicatielijnen zijn op deze manier korter en dit komt de samenwerking dan ook ten goede.

Voldoet u aan de nieuwe eisen van het huidige bouwen?
Om te kunnen voldoen aan de nieuwe eisen op bouwgebied komen in de te bouwen woningen steeds meer installatieonderdelen voor. Met de Comfortvloer is dit eenvoudig te realiseren, zonder een onnodig aantal mensen op de bouw. We gaan prefabricage van de installatieonderdelen nu 100% toepassen door het aanbrengen ervan op te nemen in het productieproces.

Comfort bieden
Door het toepassen van massieve vloeren met de maximale breedte van 3,5 m1, zijn er nu nog maar twee naden in het plafond van een gemiddelde woning. Door gebruik te maken van prefab vloerdelen (in plaats van kanaalplanten) gaan we het trapgat integreren in het element, waardoor raveelijzers en pasplaten overbodig zijn. Hierdoor is de montage gemakkelijker en dat zorgt voor een mooier eindresultaat.

Door de massieve vloerdelen zijn luchtlekken en afdichtingen, bij onder andere kanaalopeningen (die niet 100% dicht zijn), overbodig. De kosten die hier voorheen bij te kijken kwamen, zijn nu weg te strepen uit de voorcalculatie. De Comfortvloer maakt het complete casco BENG klaar. Een lagere QV10 eis is nu eenvoudig te realiseren en passend in kwaliteit te leveren. In de voor- en achtergevel is er maar één horizontale naad. Er zijn daarnaast ook geen luchtlekken meer door kanalen in vloerplaten. Door grote elementen is de montage tijd behoorlijk gereduceerd, met tevens minder transport richting de bouwplaats. Verder zijn er minder mensen nodig om toch de hoge bouwsnelheid te realiseren.

Kortom: conceptueel bouwen in optimale vorm.

De voordelen van de Comfortvloer op een rijtje:
Ten eerste produceren en engineeren we alles in eigen huis. Daarnaast is de Comfortvloer geschikt voor prefab installatieonderdelen, waardoor er geen problemen meer ontstaan met leidingsleuven. Een verder voordeel is de
eenvoudige afwerking van het trapgat, nu daar geen raveelijzers en pasplaten meer nodig zijn. Ook is het mogelijk om standaard luchtdicht te bouwen door minder naden. De Comfortvloer is BENG klaar en is een aanvulling voor het gehele casco, de QV10 eisen zijn eenvoudig te realiseren. De prijs valt door de reductie van de onnodige ballast op de bouw lager uit. Dit alles zorgt voor een hoge eindkwaliteit, waardoor het geschikt is voor conceptueel bouwen.

Volg MBS Hybrid Casco

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten en bedrijven op social media.

Contact

MBS Hybrid Casco
Ambachtsstraat 11
7461 TP te Rijssen

Maandag t/m vrijdag geopend van 08:00 – 17:00.

KvK-nummer: 61638463
Btw-nummer: NL854424660B01