Prefabbeton en biobased isolatie

Prefabbeton en biobased isolatie

Ben jij bezig met het van woningen? Dan is de keuze van constructiematerialen van groot belang. Prefabbeton en biobased isolatie zijn twee materialen die in opkomst zijn en interessant kunnen zijn voor jouw project. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over deze materialen en hoe je deze in jouw constructie kunt toepassen.

Wat is prefabbeton?

Prefabbeton is beton dat niet ter plaatse is gestort, maar in de fabriek wordt gemaakt. Het beton wordt in mallen gegoten en uitgehard voordat het naar de bouwplaats wordt getransporteerd. Prefabbeton heeft enkele grote voordelen ten opzichte van traditioneel gestort beton:

  • Meer precisie: doordat het beton in de fabriek wordt gegoten, kan er veel preciezer worden gewerkt dan op de bouwplaats.
  • Snellere bouwtijd: doordat de prefabelementen kant-en-klaar worden aangeleverd, gaat de bouw sneller.
  • Lagere kosten: omdat er minder arbeid nodig is op de bouwplaats en er minder afval ontstaat, zijn de totale kosten lager.

Prefabbeton is geschikt voor verschillende onderdelen van een constructie, zoals gevels, en hele cascowoningen. Er zijn talloze mogelijkheden wat betreft vorm, afmeting en afwerking. Bovendien kan het beton worden afgewerkt met verschillende materialen als buitenschil waarbij de biobased isolatie reeds in de fabriek op de betonnen casco’s is aangebracht.

Wat is biobased isolatie?

Biobased isolatie is een alternatief voor traditionele isolatiematerialen, zoals glaswol, steenwol, EPS of XPS. Biobased isolatiemateriaal is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hennep, vlas of schapenwol. Deze materialen hebben enkele grote voordelen ten opzichte van synthetische materialen:

  • Milieuvriendelijkheid: biobased isolatiematerialen zijn volledig afbreekbaar en veroorzaken geen schade aan het milieu.
  • Duurzaamheid: biobased materiaal heeft een relatief lange levensduur, waardoor het minder snel hoeft te worden vervangen.
  • Gezondheid: biobased materiaal bevat geen schadelijke stoffen en draagt bij aan een gezond binnenklimaat.

Biobased isolatiematerialen zijn geschikt voor verschillende onderdelen van een constructie, zoals gevels, daken, vloeren en binnenmuren. Er zijn talloze mogelijkheden wat betreft soort, dikte en dichtheid. Bovendien biedt biobased materiaal goede akoestische isolatie, wat bijvoorbeeld in appartementencomplexen erg belangrijk kan zijn.

Prefabbeton en biobased isolatie combineren

Prefabbeton en biobased isolatie zijn beide innovatieve en duurzame materialen die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan jouw constructie. Bovendien zijn deze materialen goed te combineren, omdat ze allebei flexibel kunnen worden vormgegeven en op maat kunnen worden gemaakt. Dit zorgt voor een unieke, moderne uitstraling van jouw pand.

Als je overweegt om prefab elementen te gebruiken in jouw casco, kun je bijvoorbeeld denken aan panelen en gevels met biobased isolatie. Dit zorgt voor een optimale isolatie en maximale duurzaamheid. Bovendien profiteer je van alle voordelen die beide materialen afzonderlijk bieden.

Conclusie

Prefabbeton en biobased isolatie zijn vernieuwende en duurzame materialen die steeds vaker worden toegepast in de bouw. Door deze materialen slim te combineren, creëer je een pand dat optimaal is geïsoleerd en esthetisch aantrekkelijk is. Kies voor prefabbeton en biobased isolatie en investeer in kwaliteit en duurzaamheid.

Meer info over de toepassing van biobased isolatie materialen? Neem contact met ons op!

Volg MBS Hybrid Casco

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten en bedrijven op social media.

Contact

MBS Hybrid Casco
Ambachtsstraat 11
7461 TP te Rijssen

Maandag t/m vrijdag geopend van 08:00 – 17:00.

KvK-nummer: 61638463
Btw-nummer: NL854424660B01

MBS Hybrid Casco