Meer informatie

Meer informatie? Bel 035-5881888

Prefab + Systeem

Prefab betonnen casco’s nauwkeurig op maat geleverd met binnenwanden

MBS_Prefab+-Slide2Volledig op maat geprefabriceerde woningen voorzien van alle installaties (cv, ventilatie en electra) welke op de bouwplaats enkel nog gemonteerd hoeven te worden. Dat is woningbouw met het Prefab Plus woningbouwsysteem van MBS Hybrid Casco. Dit innovatieve woningbouwsysteem biedt diverse voordelen:

  • Bouwtijd wordt met 85% gereduceerd;
  • Vereenvoudigd en gestroomlijnd productieproces;
  • Topkwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs;
  • Minder bouwvocht in de woning doordat veel werkzaamheden op de productielocatie worden uitgevoerd.

MBS_Prefab+-Slide1

Veel werkzaamheden worden al op de productielocatie uitgevoerd
Het bouwen van woningen volgens het Prefab Plus systeem start met de gewenste specificaties van de aannemer. Het systeem biedt ruime mogelijkheden. MBS Hybrid Casco neemt de complete engineering, constructie, electra, luchtbehandeling, verwarming en watervoorziening van het casco op zich. De vloeren, gevels en wanden worden op onze productielocatie (MultiBeton) in Vianen voorzien van ingestorte ventilatiekanalen, leidingen met bedrading en vloerverwarming. De wandcontactdozen worden compleet bedraad met schakelaars of stroompunten aangeleverd op de productielocatie en worden direct in onze wanden en vloeren gestort.

De verdiepingsvloeren worden 20 centimeter dik, de begane grondvloer 37 centimeter. De gevels en de begane grondvloer zijn voorzien van harde isolatieplaten van polyisocyanuraat (pir).

IMG_5899

‘Click & go’ op de bouwplaats
Op de bouwplaats zorgt de gespecialiseerde montageploeg van MBS Hybrid Casco voor de koppeling van zowel de wanden en vloeren als de installaties. De betonnen elementen worden met speciale spansloten gemonteerd. Binnen anderhalve werkdag staat de complete woning inclusief binnenspouwbladen voor- en achtergevel, binnenwanden, een ventilatiesysteem, de elektrische installatie, het cv-systeem, loodgieterswerkzaamheden, trappen en vlakke vloeren en binnenwanden.

Tijdens de montage van een Prefab Plus casco zorgen de schoren voor tijdelijke stabiliteit. Zodra de bouten zijn aangedraaid, kunnen de schoren weg. De montageploeg kan aangelijnd zonder steigers werken en meegeleverde prefab houten kappen van binnenuit bevestigen met het speciaal uitgedachte kapdetail. Zodoende is een Prefab Plus woning zeer snel wind- en waterdicht.

 

 


Af van plaatwisselingen

 

test

 

 

 

 
 

luchtbehandeling

Eerste succes in Dordrecht
In 2015 zijn de eerste twee woningen op basis van het Prefab Plus woningbouwsysteem gebouwd in Dordrecht. En met succes.

 

 

 

 

Ingestorte ventilatiekanalen en af fabriek aangebrachte isolatie

testje

 

Klik hier voor de introductiefilm van het Prefab Plus woningbouwsysteem

Back to Top