Prefab + Systeem

Prefab betonnen casco’s nauwkeurig op maat geleverd met binnenwanden. 

Het Prefab Plus systeem betreft volledig op maat geprefabriceerde woningen voorzien van alle installaties, waaronder cv, ventilatie en elektra, welke enkel nog gemonteerd moeten worden op de bouwplaats. Dat is woningbouw met het Prefab Plus woningbouwsysteem van MBS Hybrid Casco.

Dit innovatieve systeem biedt verschillende voordelen. Doordat het beton geprefabriceerd wordt, wordt de bouwtijd met 85% gereduceerd. Ook zorgt dit voor een vereenvoudigd en gestroomlijnd productieproces. Doordat het productieproces gemakkelijker wordt, garandeert MBS Hybrid Casco kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs. Veel van de werkzaamheden worden al op de productielocatie uitgevoerd, wat het bouwvocht vermindert in de woning.

Hieronder een indruk van onze bouwtekeningen van het Prefab+Systeem:

Spouwzijde Prefab+ Casco
Installatie vloeren-wanden Prefab+
Skelet Casco Prefab+
Vloeren Prefab+ Casco
Prefab+
Previous slide
Next slide

Nog even op een rijtje: 

  • Bouwtijd wordt met 85% gereduceerd; 
  • Vereenvoudigd en gestroomlijnd productieproces; 
  • Kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs; 
  • Minder bouwvocht in de woning doordat veel werkzaamheden op de productielocatie worden uitgevoerd. 

Het bouwen van woningen volgens het Prefab Plus systeem start de gewenste specificaties van de aannemer. Hierbij is veel mogelijk, omdat het systeem een ruime hoeveelheid mogelijkheden biedt. MBS Hybrid Casco neemt de complete engineering en constructie op zich.

De vloeren, gevels en wanden worden op onze productielocatie MBS Vianen voorzien van ingestorte ventilatiekanalen, leidingen (met bedrading) en vloerverwarming. Het is een optie om de wandcontactdozen compleet bedraad met schakelaars of stroompunten aangeleverd te krijgen op de productielocatie, dan worden deze direct in onze wanden en vloeren gestort.

De verdiepingsvloeren worden 20 centimeter dik, behalve op de begane grond, waar een dikte van 37 centimeter gehanteerd wordt. De gevels en de begane grond vloer zijn voorzien van harde isolatieplaten en polyisocyanuraat (PIR).

Click & Go op de bouwplaats 
Op de bouwplaats zorgt de gespecialiseerde montageploeg van MBS Hybrid Casco voor de koppeling van zowel de wanden als de vloeren. De betonnen elementen worden met speciale spansloten gemonteerd. Door deze bijkomende gemakken, kunnen wij binnen anderhalve werkdag staat de complete woning inclusief binnenspouwbladen, voor- en achtergevel, binnenwanden, een ventilatiesysteem, de elektrische installatie, het cv-systeem, loodgieterswerkzaamheden, trappen, vloeren en binnenwanden.  

Tijdens de montage van een Prefab Plus casco zorgen de schoren voor tijdelijke stabiliteit. De montageploeg kan aangelijnd zonder steigers werken een meegeleverde, houten kappen van binnenuit bevestigen met het speciaal uitgedachte kapdetail. Zodoende is een Prefab Plus woning zeer snel wind- en waterdicht.

Eerste succes in Dordrecht 
In 2015 zijn de eerste twee woningen op basis van het Prefab Plus woningbouwsysteem gebouwd in Dordrecht.
En met succes. 

Ingestorte ventilatiekanalen en af fabriek aangebrachte isolatie 

Klik hier voor de introductiefilm van het Prefab Plus woningbouwsysteem. 
Vraag meer informatie aan via het contactformulier of bel 035-588 1888.
Klik hier voor de algemene voorwaarden van MBS Hybrid Casco.

Volg MBS Hybrid Casco

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten en bedrijven op social media.

Contact

MBS Hybrid Casco
Ambachtsstraat 11
7461 TP te Rijssen

Maandag t/m vrijdag geopend van 08:00 – 17:00.

KvK-nummer: 61638463
Btw-nummer: NL854424660B01

MBS Hybrid Casco